Web Analytics Made Easy - Statcounter

صندوق بین‌المللی پول سهم دلار به عنوان ذخیره ارزی در نزد بانک‌های مرکزی جهان در ۳ ماه سوم سال جاری میلادی را پایین‌ترین سطح در ۵ سال اخیر اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار ایبِنا به نقل از رویترز، صندوق بین المللی پول در تازه ترین گزارش خود در مورد سهم ارزهای اصلی جهان در ذخایر بانک های مرکزی جهان اعلام کرد که سهم دلار آمریکا به عنوان ارز ذخیره در سه ماه سوم سال جاری میلادی به پایین ترین رقم در ۵ سال اخیر رسید؛ در حالی که سهم یورو به بالاترین رقم در تقریبا ۴ سال اخیر رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین سهم یوآن در ذخایر ارزی بانک های مرکزی جهان برای اولین بار از ۳ ماه پایانی سال ۲۰۱۶ میلادی به بعد در ۳ ماه سوم سال جاری میلادی کاهش پیدا کرد. در حالی که سهم ین در این بازه زمانی به بالاترین رقم در ۱۶ سال اخیر رسیده است.

ذخایر ارزی جهان در نزد بانک های مرکزی به ارزهای مختلف به منظور پشتبانی تعهدادات آنها استفاده می شود. بانک های مرکزی بعضی وقت ها از ارزهای ذخیره خود برای کمک به منظور حمایت از ارزهای خاص خود بهره می برند.

بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول، مجموع ارزهای ذخیره در نزد بانک های مرکزی جهان در سه ماه سوم سال ۲۰۱۸ میلادی به ۱۰.۷۱ تریلیون دلار رسید که این رقم برای ۳ ماه دوم سال جاری میلادی ۱۰.۵۱ تریلیون دلار ثبت شده بود.

ذخایر ارزی به دلار آمریکا در این بازه زمانی به ۶.۶۳ تریلیون دلار افزایش پیدا کرد که ۶۱.۹۴ درصد از مجموع ذخایر ارزی جهان را تشکیل می دهد؛ در حالی که این رقم برای ۳ ماه دوم سال ۲۰۱۸ میلادی ۶.۵۶ تریلیون دلار یا ۶۲.۴ درصد از مجموع ذخایر ارزی جهان را تشکیل داده بود.

صندوق بین المللی پول اعلام کرد سهم دلار آمریکا در حال حاضر به کمترین سطح خود از سه ماه پایانی سال ۲۰۱۳ میلادی که رقم ۶۱.۲۷ درصد ثبت شده بود، رسیده است. بانک های مرکزی به دنبال تنوع بخشی ارزهای ذخیره خود از دلار به سایر ارزها هستند.

همچنین سهم یوآن در ۳ ماه سوم امسال به ۱.۸۰ درصد کاهش پیدا کرد که این رقم برای ۳ ماه دوم ۱.۸۴ درصد بود؛ ضمن اینکه ارزش یوآن در این بازه زمانی به دلیل جنگ تجاری واشنگتن-پکن ۳.۸ درصد کاهش پیدا کرد.

بر پایه این گزارش، سهم یورو در ذخایر ارزی بانک های مرکزی جهان در ۳ ماه سوم سال ۲۰۱۸ میلادی با ۲۰.۴۸ درصد به عنوان دومین ارز ذخیره بزرگ محسوب می شود و بالاترین رقم از ۳ ماه پایانی سال ۲۰۱۴ میلادی به بعد محسوب می شود. سهم یورو در ۳ ماه پایانی سال ۲۰۱۴ میلادی ۲۰.۲۵ درصد ثبت شده بود.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۷۸۲۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم نقطه‌به‌نقطه در فروردین به کمتر از ۳۵ درصد رسید

بانک مرکزی به تازگی در پاسخ به ادعای یک رسانه درباره میزان تورم، جزئیاتی از روند این شاخص در سال گذشته و آخرین وضعیت آن در فروردین امسال ارائه کرد.

به گزارش ایرنا، در متنی که بانک مرکزی منتشر کرده، آمده است: بر اساس آمار بانک مرکزی تورم نقطه‌به‌نقطه شاخص بهای کالا‌ها و خدمات مصرفی در فروردین سال ۱۴۰۳ نسبت به فرودین سال ۱۴۰۲ به میزان ۲۷.۷ واحد درصد کاهش پیدا کرده و به کمتر از میانه کانال ۳۰ درصد رسیده است.

توضیحات بانک مرکزی نشان می‌دهد نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه در پایان فروردین امسال به کمتر از ۳۵ درصد رسیده است.

هفته گذشته نیز مرکز آمار از کاهش تورم نقطه‌به‌نقطه به ۳۰.۹ درصد در پایان فروردین ماه خبر داده بود.

دیگر خبرها

  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • نرخ تورم در دولت رئیسی چند؛ ۳۰، ۴۰، ۵۰، ۶۰ یا بیشتر؟
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • تورم نقطه به نقطه فروردین ماه اعلام شد
  • تورم نقطه‌به‌نقطه در فروردین به کمتر از ۳۵ درصد رسید
  • رانت ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • حجم تجارت خارجی ایران در سال قبل ١۴٠ میلیارد دلار بود